tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Legyen saját mondanivalód!

legfontosabb a saját tartalom

2018. február 16. - vándormókus

content_is_king.jpgNépszerű és sokak által sokat idézett (bár olykor már meg is kérdőjelezett) nézet, amit még mindig nem sikerült igazán megdönteni, hogy a tartalom a legfontosabb a net világában.

Különösen igaz ez a blogokra, vlogokra és minden megosztott tartalomra. Igen, a tartalom a legfontosabb. Az, amit írsz, mondasz, gondolsz és megosztasz másokkal. Meg persze, hogy minél több is legyen belőle, de legfontosabb, hogy van és hogy meg akarod osztani másokkal.

Szóval a legfontosabb, hogy legyen valami mondanivalód, amikor elkezdesz blogot/vlogot közzétenni. Sok kezdő blogger/vlogger kérdezi, hogy miről írjak/beszéljek? Arról, amit tudsz, ami érdekel, téged foglalkoztat, amiről információd, véleményed van és amit meg is akarsz osztani másokkal, hogy ők is megtudják, esetleg elérd, hogy ők is úgy gondolják, vagy amiről kíváncsi vagy mások véleményére. Szóval a legfontosabb a tartalom, hogy mit is akarsz eljuttatni az emberekhez.

Ha nincs ötleted, hogy mit is mondj el másoknak, akkor inkább ne kezdj blog/vlog készítésbe, mert ha nincs mit mondanod, akkor ahhoz közönséged sem lesz és az egész értelmét veszti. Ha ötleteket keresel, hogy mivel is töltsd meg a blogod/vlogod, akkor próbálj tanulni, művelődni, új dolgokat megismerni, belül gazdagodni, hogy legyen mit megosztanod másokkal.

Egy régi mondás szerint az olvasás az írással kezdődik. Akkor tudsz írni valamiről, ha előtte elolvastad, mások mit írnak róla, megtanultad, amit tudni kell róla, megtaláltad a forrásokat, amiket hivatkoznod kellhet a saját írásodban és főleg, ha kialakult a saját véleményed. Ugyanez a helyzet a blogokkal és vlogokkal is. Azzal kezdődik, hogy olvasol, tanulsz, művelődsz, információkat gyűjtesz, amik benned témákká és tartalommá érnek, amiket közzétehetsz mások számára. Több szempontból is érdemes más blogokat és vlogokat is nézni, hiszen nem csak tartalmilag, információkkal és véleményalkotásban, de stílusban, formai és technikai kivitelezésben is sok féle trükköt elleshetsz tőlük, megismerheted az aktuális trendeket, vagy legalábbis hogy mások hogyan is csinálják. De azért érdemes más jellegű dolgokat is olvasnod, nézned és követned, mert ha mindig csak ugyanazokat a blogokat/vlogokat követed, akkor könnyen beszűkülhet a látóköröd. Márpedig a világ sokkal érdekesebb és sokszínűbb lehet ezeken kívül, ahonnan egy csomó minden mást is meríthetsz, amit az általad követett blogok/vlogok (még) nem dolgoztak fel. Na meg másolni sem ajánlott, hiszen ha saját dolgot akarsz csinálni, akkor az legyen saját ne csak másolata valaki másénak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2913674832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása