tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan lett sikeres YouTuber Magyarósi Csabából?

egy rámenős újságíróból lett népszerű videós életútja

2021. augusztus 13. - vándormókus

magyarosicsaba-studio.jpgMagyarósi Csaba egyike a legnépszerűbb magyar YouTubereknek. Rengetegen nézik a videóit, sokan követni is próbálják, vagy legalábbis szeretnék, de nagyon sokan nem ismerik azt az életutat, ami sikerre vitte.

Régóta tervben volt és a múltkori vlogger kamerás írás után igazán ideje volt útjára indítani egy vloggerekert bemutató sorozatot, de csak azért sem a legutóbb már talán túl sokszor is emlegetett Casey Neistattal kezdjük. Egy magyar vlogger életútja talán érdekesebb, tanulságosabb és inspirálóbb is lehet sokak számára.

44magyarosicsaba-starnetwork-top100.jpgMagyarósi Csaba a Star Network által közzétett top 100-as magyar YouTuber lista 44. helyezettje. Ma 356 ezer feliratkozója, közel ezer videója látható csatornáján, amik összesen 108 millió megtekintést értek eddig el, amikből 2000 feliratkozót és 1,7 millió megtekintést az elmúlt egy hónapban gyűjtött össze.

A járvány zömét otthonról, vagy vidéki nyaralójából vlogolta végig. Az idei évet a december-március közötti hosszabb szünet után azzal indította, hogy kiköltözött a Kanári szigetekre, majd hazatérve bemutatta frissen elkészült stúdióját, hogy ezentúl ne a család nappalijában kelljen adásait felvennie.
Tematikája meglehetősen szerteágazó, informatikai, technikai témákkal, Apple és más gyártók termékeivel is foglalkozik (megoszlanak a vélemények róla, hogy mennyire elfogulatlanul). Jelenleg épp Észak-Olaszországból küld utazó vlogokat, de megannyi féle kulturális, gazdasági, gasztronómiai és egyéb érdekességgel foglalkozik, sok féle társadalmi kérdést is feldolgoz, miközben jobbára saját élményeit és gondolatait osztja meg nézőivel, akik aligha egy konkrét tematika, sokkal inkább meglátásai, személye és kalandjai miatt követik.
Ismerek mondjuk olyanokat is, akiket inkább bosszant, vagy akár egyenesen idegesít pörgős stílusa, tudálékosnak tartott szövegelése és előadásmódja.

A Wikipédia azt írja róla:

(Győr, 1981. augusztus 26. –) magyar videoblogger, szerkesztő, 2001-től az Index.hu munkatársa először a gazdaság, majd a tudomány rovatban. Tevékenységét a YouTube videómegosztó portálon 2006-ban kezdte. Az Appleblog, valamint az Egy nap a városban blog alapítója, szerzője, az I love Balaton főszerkesztője, az Attraktor című dokumentumsorozat társalkotója, szerkesztője és műsorvezetője. A Zöldítsük ki Budapestet mozgalom kezdeményezője. Utazós vlogsorozatát 2012-ben indította el, elsőkörben müncheni útja alkalmával, a hasonló tematikájú videói hatalmas sikert hoztak számára, az USÁNKA sorozata már három évadot is megélt. Mindezek mellett technikai témájú videókat is készít. Diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte kommunikáció-magyar szakon.

Én előszeretettel nézem a videóit, amikben sokat mesél ezek készítéséről, saját életéről, karrierjéről is, de koncentráltan ezzel a témával nagyobb mélységben csak ritkán foglalkozik. Nem is nagyon tudnánk egyetlen ilyen témájú videóját kiemelni, hogy azt ajánljuk tanulságként bárki számára.

magyarosi_csaba-unlimited55.jpg2019. decemberében Magyarósi Csaba volt az Unlimited csatorna sorban 55. vendége, ahol egy órán át beszélgettek Kiss Imivel arról, honnan indult, milyen utat járt be és hogyan jutott el oda, ahol ma tart. Érdemes mindenkinek megnéznie az alábbi beszélgetést, amiben elmeséli, hogyan került egyetem után az Indexhez, aztán miért hagyta ott, hogyan kezdett előbb egy, aztán több blogba is, hogyan váltak ezek hobbiból karrierré, minek hatására kezdett videózni, majd hogy vált saját maga videói főszereplőjévé és egyre meghatározóbb média jelenséggé. A beszélgetésben az is szóba kerül, milyen kihívásokkal találkozott a kezdeti és mai munkája során és milyen nehézségekkel kell megküzdenie a mai napig, hogy újabb és újabb videói elkészülhessenek.

Valószínűleg ez a retrospektív beszélgetés ihlette, hogy alig néhány héttel később azzal indította az újévet saját csatornáján is, hogy egy kis áttekintést adott karrierjéből és hogy a különféle dolgok hogyan kapcsolódtak össze pályája során. Akár a hosszabb beszélgetés előtt felvezetésként, akár utólagos összegzésként ajánljuk ezt is mindenkinek.

Te mit gondolsz Magyarósi Csaba videóiról és munkásságáról? Kedveled, utálod a stílusát? Neked ki a kedvenced, kivel folytassuk a sorozatot?

Magyarósi Csaba saját karrier összefoglalója:

Magyarósi Csaba az Unlimited vendégeként:

Forrás: StarNetworkMagyarósi Csaba, Unlimited

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9616651690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása