tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Ne agyalj rajta, csak csináld!

kár halogatni a kezdő lépést

2021. augusztus 12. - vándormókus

nike-just-do-it.jpgMár szinte közhely szerű tanács, de tényleg a legtöbb helyzetben nehéz ennél jobbat javasolni: ne agyalj, csak csináld!

Nem szabad gondolkodás és racionális elővigyázatosság nélkül mindenbe beleugrani. Érdemes átgondolni a lehetőségeket, veszélyeket, kockázatokat, szükségleteket és egy csomó másik szempontot. A szükséges biztonsági intézkedésekre is ügyleni kell. Ugyanakkor az elemzést és mérlegelést túlzásba vinni sem szabad, mert hajlamos megbénítani és eltántorítani minket a cselekvéstől!

A legtöbb esetben egy cselekedetünk sem végleges és örökérvényű. Ha megpróbálsz valamit és nem sikerül, legfeljebb később korrigálsz rajta. Máskor majd máshogyan próbálod. A legtöbb ember sokkal inkább bánja a kihagyott lehetőségeket, az elszalasztott alkalmakat, amik már soha nem fognak visszatérni, mint azt, hogy valamit megpróbáltak és nem sikerült.

A hibákból lehet és kell is tanulni. A kihagyott lehetőségekből nincs mit tanulni azon kívül, hogy máskor inkább ragadjuk meg és ne hagyjunk ki lehetőségeket, mert bánni fogjuk.

Blogolás/vlogolás témában különösen gyakran felvetődik ez a téma. Sokan akár éveket is képesek eltölteni vele, hogy töprengenek, tervezgetnek, mérlegelnek ahelyett, hogy belevágnának. Pedig egy blog/vlog elindítása sem bonyolultabb kérdés annál, minthogy bele kell vágni, el kell kezdeni és aztán már csak folytatni kell. Mindig elkezdeni a legnehezebb. Folytatni már sokkal könnyebb és mindig lehet később javítani, ha valami nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Viszont ha el sem kezdjük csinálni, akkor azt sem tudjuk, csupán találgathatjuk, hogy vajon sikerül-e és hogyan.

Ahogy Jodi Picoult írónő mondja:

"Egy rosszul megírt szöveget könnyű kijavítani. Egy üres lapon nincs mit javítani, előbb tele kell írni."

Te elkezdtél már blogolni/vlogolni, vagy csak tervezgeted?

Kép forrása: Nike

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3616651692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása