tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Ne mérd a kezdő lépéseid más sikereihez!

2021. szeptember 28. - vándormókus

patricia-serna-zpz9vqqdnba-unsplash.jpgNem szerencsés a saját kezdő lépéseinket mások sikereihez mérni. Mindenki ügyetlenül kezdte, csak aztán fejlődött tovább. Ne add fel már a kezdés előtt, ha ma még nem vagy olyan ügyes, mint más sok év gyakorlás után!

Gyakori probléma ez, ami sokakat eltántorít megannyi féle tevékenységtől, többek közt a blog első számú témáját jelentő blogolástól, vlogolástól is. Sokan abból indulnak ki, hogy mások (gyakran az adott műfaj általa ismert legjobb, legsikeresebb képviselője) milyen eredményesek és hogy hozzájuk képest milyen messze áll a saját tudása. Emiatt fontos ezzel foglalkozni és hozzátenni minden ilyen értékítélethez, hogy most még!

Bármilyen tevékenységbe kezdünk, arra mindig igaz, hogy folyamatában tanulunk bele. Fokozatosan jövünk bele, menet közben fejlődünk és az idő előre haladtával egyre jobbak leszünk benne. Pont emiatt komoly hiba a saját kezdő lépéseinket mások kiforrott sikereihez mérni.
Főleg, ha ez a méricskélés inspiráció helyett elrettent minket és elveszi a kedvünket attól, hogy akár csak megpróbáljuk, belekezdjünk. Ha meg sem próbálsz valamit, akkor sosem fog menni. Ha nem csinálod sokat és rendszeresen, akkor nem leszel benne jobb.

Érdemes észben tartani, hogy mások munkájából és eredményeiből általában csak a sikereiket látjuk a jéghegy csúcsán. Az oda vezető utat, erőfeszítéseiket és küzdelmeiket viszont ugyanúgy nem látjuk, mint a jéghegyek víz alatt rejtőző 90%-át.

Inspirálódni, tanulni, példát és motivációt meríteni szabad mások munkájából. De sosem szabad, hogy ezek elvegyék a kedvünket és meg se próbáljuk, mert mi magunk még nem tartunk ott. A legsikeresebbek is kezdték valahol és távolról sem voltak még annyira ügyesek és rutinosak, mint mire sikeresek lettek. A kezdő lépéseknél mindig csak saját magunk jelenlegi, vagy előző napi teljesítményéhez érdemes hasonlítani és a folyamatos fejlődésre kell törekedni. Arra, hogy saját magunkhoz képest fejlődjünk. Eddigi eredményeinknél jobbat alkossunk, nem arra, hogy olyan jó, vagy még jobb legyen, mint mások. 

Fotó: patricia serna/Unsplash

--

Tetszett? Kövesd a blogot Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2616701904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása