tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Túlagyalás helyett mérlegelj és cselekedj!

sok mindent túlagyalunk, pedig nem kéne

2021. augusztus 11. - vándormókus

christopher-sardegna-cmoa3h1sxg0-unsplash.jpgFontos a körültekintő helyzet értékelés, de nem szabad, hogy a helyzetfelmérés túlságosan elhúzódjon és megakadályozzon minket a cselekvésben!

Egyesek szerint az intelligens emberekre jellemzőbb, hogy túlagyalják a dolgokat. Az viszont nem túl intelligens dolog, ha hagyjuk, hogy ez megbénítson minket és akadályozza az érvényesülési lehetőségeinket. Sokan hajlamosak a szükségesnél jobban elmélyedni a tervezés, előkészítés fázisaiban. Pláne ha ezekre még rádobnak egy lapáttal a halogatásból is.

Aztán az eredmény könnyen az lehet, hogy csak agyalnak, elmélkednek és semmi sem történik. Sosem jutnak el a döntő lépésig. Érdemes lehet (minél rövidebb) határidőket szabni magunknak, hogy meddig van helye az elmélkedésnek és mikortól muszáj már mindenképpen cselekedni. Enélkül sajnos az ember hajlamos lehet a végtelenségig halogatni a kezdést, aztán mire észbe kap, az egész világ elment mellette.

Sok esetben a túlagyalás és halogatás oka a kudarctól való félelem. Pedig ez gyakran alaptalan. És még ha indokolt, akkor is jobb megbarátkozni a hibákkal és tanulni belőlük. Ha nem sikerül elsőre, majd másodikra jobban megy. A lényeg, hogy cselekedj és ne tétlenkedj, pláne ne agyald túl a dolgokat!

Te hogy állsz a túlagyalással?

 

Photo by Christopher Sardegna on Unsplash

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4616651714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása