tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Egy ötlet önmagában semmit sem ér

a megvalósítás teheti csak értékessé

2022. február 11. - vándormókus

otlet-idea-villanykorte-light-bulb-7esrptt38ni-unsplash-junior-ferreira.jpgRemek ötlete sok embernek van, viszont elenyésző kisebbségben vannak, akik valóra is váltják az ötleteiket. A megvalósulatlanul maradt ötletek azonban semmit sem érnek. Főleg mivel az sem derül ki róluk, hogy vajon a megvalósításuk lehetséges, vagy sem.

Lehet egy ötlet akármennyire zseniális, ha nem sikerül valóra váltani, akkor örökre csak valóra nem vált ötlet marad. A megvalósításon áll vagy bukik minden. Többek közt az is, hogy mennyire működőképes az ötlet a gyakorlatban. Mert akár ugyanannak az ötletnek is lehet egyik kivitelezése akár totális kudarc is, miközben egy másik kivitelezése lehet forradalmi siker.

Rengetegen előálltak már az ötlettel, hogy a neten árulnak dolgokat. Ezt nevezzük ma webshopnak. Amit hosszú ideje rengetegen tartottak már rémes ötletnek és épp úgy remek ötletnek is. Az eredmények is legalább ilyen megosztóan szerepeltek. Sokan vannak, akiknek sikerült jövedelmezően csinálni, mások nem tudták összehozni, hogy működjön számukra a dolog. Pedig az ötlet ugyanaz. Csak a kivitelezés tér el egymástól.

Nem véletlen, hogy a szerzői jogi törvény sem véd minden kósza ötletet. Csak a már elkészült szerzőjogi alkotás, vagy a kidolgozott gyártási technológiai megoldás élvezheti a szellemi alkotásoknak kijáró védelmet.

Ha van egy ötleted, az jó kezdet. De önmagában egy ötletből még nem lesz siker. Csak, ha meg is valósítod az ötletet! Éppen ezért nem is érdemes sokáig ülni az ötleteken. Már csak azért sem, mert ha annyira jó ötlet, akkor előbb-utóbb másnak is eszébe jut. Akkor pedig meg is fogja valósítani. Márpedig, ha másnak megvalósítani is sikerül, akkor ő pont annyival lesz előtted, hiába volt tiéd az ötlet.

Úgyhogy ne agyalj tovább, hanem kezdd el csinálni!

Ne félj a kudarcoktól, hanem tanulj belőlük. Bukj el gyorsan és állj talpra még gyorsabban!

Az sem feltétlenül számít, hogy tehetséges vagy-e benne. Ne mérd a kezdő lépéseid mások sikereihez, mert a siker csak a jéghegy csúcsa! Alkoss valamit minden nap! A mindennapi apró lépések vezetnek a sikerhez.

A siker nem a motiváción múlik, hanem a kitartó munkán. Meg persze a gondosan megválasztott célokon.

--

Tetszett? Kövesd a blogot Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2917411206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása