tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Videó ajánló: Így podcastol Friderikusz Sándor

2021. október 26. - vándormókus

friderikusz_podcast.jpegA beszélgetős műsorairól közismert tévés szakember, Friderikusz Sándor netes műsor készítésbe kezdett. Friderikusz Podcast néven indult YouTube és podcast csatornája.

Már nem friss hír, immár 26. adásánál tart a 2021. április 29-én indult sorozat. Ha már eddig még nem foglalkoztunk vele, ideje említést tenni róla. Az Internetre készített beszélgetéseit heti rendszerességgel teszi közzé. A népszerű podcast platformok mindegyikén meghallgatható a beszélgetések hanganyaga. A YouTube-on pedig videó formátumban, szinte hagyományos televízió műsorként nézhető a jobbára csak beszélgető fejeket mutató műsor, amit azonban video bejátszásokkal is színesítenek. Időnként még zenés produkciókkal is jelentkezik, kiaknázva a további lehetőségeket.

Akik csak podcastként hallgatják a beszélgetéseket, azoknak furcsa lehet, hogy nézőként szólítják meg őket, nem hallgatóként - bár ez a probléma áthidalható lenne a nézők/hallgatók helyett a közönség kifejezés használatával.
Oka valószínűleg első sorban Friderikusz tévés múltjából fakadhat. Meg, hogy ettől nem teljesen függetlenül a műsorvezető a YouTube-ot tekinti elsődleges közönségének, a podcast formátum inkább csak mellékterméke a videó felvételnek.

Első adásában a tévés múltjának felelevenítése mellett leginkább a számára talán még a közönségénél is inkább újnak ható podcast formátummal foglalkozik. Vendégeivel a podcastok mibenlétével, jellegzetességeivel, lehetőségeit járja körül a veterán tévés. (Némileg?) Én központú műsorának központi tematikája, kérdése, hogy ő mit és hogyan tud kezdeni ezzel a számára újszerű formátummal.

Egyik későbbi külön adásában visszatér ehhez a gondolathoz, a közönséggel közösen kértékelni addigi másorait, eredményeit.

Azóta már jó pár adása megjelent, így egyre jobban körvonalazódik, milyen is a Friderikusz Podcast, mit hozott ki ebből a műfajból a kereskedelmi televíziózás (egykori?) ikonikus alakja.

Te mit gondolsz a Friderikusz Podcastről?

--

Tetszett? Kövesd a blogot Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1016736290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása