tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Barátokból lehet a leghűségesebb rajongótábor

mutasd meg nekik, amit csinálsz

2021. november 26. - vándormókus

network-r84oy89anks-alina-grubnyak-unsplash.jpgSok blogger, vlogger, podcaster keresi a népszerűség és ismertség titkát. Közben viszont sokan félnek tőle, hogy az ismerőseik vajon mit szólnak a tevékenységükhöz. Pedig ők az a törzsközönség, akikre első körben építeni lehet bármilyen további növekedést.

A már meglevő ismerőseid könnyen válhatnak a leglelkesebb rajongóiddá és népszerűsítőiddé. Persze csak, ha hagyod nekik, vagy esetleg kimondottan meg is kéred rá őket.

Nem véletlen, hogy a (talán okkal) rossz hírű MLM és megannyi más üzleti tevékenység és rengeteg féle marketing stratégia is arra épít, hogy mindenkinek van egy csomó ismerőse. Erre a gondolatra épült annak idején az iWiW nevű ismerős feltérképező rendszer, ami mára eltűnt és leváltotta a Facebook és a többi közösségi oldal. A lényeg viszont változatlan. Olyan különleges adottság ez, amit kihagyni óriási vétek bármilyen tevékenység esetén.

Az ismerőseink ismernek, sőt általában még akkor is szeretnek minket, ha erre semmi okot nem adunk nekik. Jobbára elfogadnak minket, de szinte biztosan érdekli őket, hogy mit csinálunk. Sokan mégis inkább rejtegetni, eltitkolni próbálják az ismerőseik elől az alkotásaikat, blogot, vlogot, podcastet, vagy bármi mást, amit csinálnak.

Pedig pont az ismerősök azok, akik jó eséllyel rendszeresen megnézik és visszatérnek, ha megmutatod nekik, amit csinálsz. Akiknek jó eséllyel pont te fogsz eszébe jutni, ha szóba kerül a tevékenységed és téged fognak ajánlani, ha tudják, hogy van miért. Hiszen ők ismernek és érdeklődnek irántad, fontos vagy nekik és lehet, hogy rajtad kívül mást nem is ismer az adott témában. Emiatt pláne oka van pont téged emlegetnie, ha már téged viszont ismer. Olyan elköteleződés ez a barátaink részéről, amit idegenekből sokkal nehezebb kiváltani. Ha meg még meg is kérjük őket, hogy kövessenek, kommenteljenek és osszák meg másokkal is, amit csinálunk, akkor bárki másnál nagyobb eséllyel fogják ezt megtenni nekünk. Hiszen a barátaink és jót akarnak nekünk. Ráadásul sokan vannak. Legalábbis jóval többen vannak, mint mi egymagunk.

Ha még te magad sem osztod meg a barátaiddal, amit csinálsz, ha még te magad sem gondolod elég jónak, fontosnak ahhoz, hogy a barátaiddal megoszd, akkor milyen alapon várnád bárki más idegentől, hogy ne csak megnézze, hanem másoknak is ajánlja és népszerűsítse? A saját tevékenységed első számú és legelkötelezettebb rajongójának neked magadnak kell lenned. Aztán jönnek a barátaid, ismerőseid, rokonaid (nem feltétlenül ebben a sorrendben). Aztán jöhetnek csak az idegenek. Ráadásul, ha a barátaid mindet (vagy legalább egy részüket) sikerül rávenned, hogy népszerűsítsék azt, amit csinálsz, máris egy rakás ember fogja hirdetni, egy rakás másik embernek, akik jó része már csak neki ismerőse, neked viszont még nem. Ezzel tehát új embereket is el tudsz érni. A barátaid révén az ő barátaik is megismerhetnek, aztán a barátaik barátai, majd azoknak a barátai és így tovább. Minden egyes szinttel akár hatványozottan több embert elérve. Ehhez viszont nélkülözhetetlen az a legelső láncszem, hogy te elkezdd minden barátodnak hirdetni, hogy mit csinálsz és hogy megkérd őket, hogy ők is terjesszék a munkád eredményét.

Kérlek, te is mesélj másoknak erről a blogról, hogy minél többen megismerjék! Hiszen erről írtam már az előző bejegyzésemben is, hogy így szerezhetsz több követőt!

--

Tetszett? Kövesd a blogot Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6416765356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása