tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Kezdd el minél előbb csinálni!

ne dédelgesd az ötleteket, hanem csináld és menet közben fejlessz, ha kell

2018. február 26. - vándormókus

morning-wakeup-asdrubal-luna-485688-unsplash.jpgNe halogasd a kezdést, ne dédelgess sokáig mindenféle terveket gyakrolati lépések nélkül. Ha valamint csinálni szeretnél, vágj bele minél előbb és teszteld a gyakorlatban ahelyett, hogy elméletben fejlesztgeted, vagy elveted bármilyen gyakorlati lépés nélkül!

Minél előbb kezdesz el blogolni/vlogolni, annál hamarabb kerülsz közel a sikerhez, vagy bármilyen eredményhez, amit el szeretnél érni.

Egy régi, talán kínai mondás úgy tartja

"Ha egy lombos fa árnyékában szeretnél hűsölni, a legjobb időpont elültetni a fát 10 éve lett volna, de ha akkor nem ültetted el, akkor a második legjobb időpont most van."

Ha ma elkezded, akkor pont egy héttel előbb szerzed meg az első hét tapasztalatát. Márpedig a tapasztalatszerzés időbe telik. Minél előbb elkezdesz tapasztalatokat gyűjteni, annál előbb elindulsz az úton és annál messzebre juthatsz.

Egy csomóan évekig terveznek mindenfélét, aztán feladják anélkül, hogy belevágtak volna és így sosem lesz belőle semmi. Vágj bele, csináld, próbáld ki magad benne, tanulj a hibákból és tapasztalj minél többet. Aztán majd a gyakorlat eldönti, hogy van-e rá időd, érdekli-e a közönséged, ezzel kell-e foglalkoznod. Csináld és majd kiderül, hogy mi lesz belőle!

Az üzleti életben ezt a szemléletet úgy hívják, hogy "fail fast", vagyis "bukj el gyorsan" módszer. Ha valami működőképes, akkor az a gyakorlatban hamar kiderül, hogy lehet és érdemes rajta fejleszteni. Ha viszont működésképtelen, akkor inkább hamar derüljön ki, hogy nincs értelme foglaljkozni vele, ahelyett, hogy hónapokon, vagy éveken keresztül csak megy bele a sok munka, energia, pénz és idő, miközben a termék sosem kerül ki a gyakorlatba, sosem látja a közönség, sosem kerül ki a piacra és így esélye sincs a sikerre. Mégrosszabb esetben mire piacra lépsz vele a hosszas tervezgetés után, addigra már ezer másik hsonló lesz, amikkel már nem bírod a versenyt. Hiába vigasztalod magad vele, hogy tiéd volt az első őtlet. Ettől még a sikert nem te éred el vele.
Nem véletlen, hogy annyi weboldal és webes szolgáltatás is béta jelzéssel indul. Szinte félkész vázlatként kerül éles használatba. A fejlesztésre később is vannak lehetőségek, ha már úgy működik, ahogy a tulajdonosok szeretnék, akkor le lehet venni róla a béta jelzést. Ha meg sosem érik be, akkor meg lehet szüntetni és másra fordítani az így megspórolt energiát, időt és pénzt.

Kép forrása: Asdrubal luna on Unsplash

<p>--</p>
<p><span>Tetszett? Kövess minket!<strong>
<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/Hogyan-blogoljak-vlogoljak-185336732067949" data-tabs="timeline" data-small-header="false" data-adapt-container-width="true" data-hide-cover="false" data-show-facepile="true"><blockquote cite="https://www.facebook.com/Hogyan-blogoljak-vlogoljak-185336732067949" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/Hogyan-blogoljak-vlogoljak-185336732067949">Hogyan blogoljak, vlogoljak?</a></blockquote></div>

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2013699438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása