tippek, trükkök és ötletek blogoláshoz, vlogoláshoz

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Hogyan blogoljak, vlogoljak?

Lényeges dologgal folytasd, ne mentegetőzéssel

ha már hosszabb szünetet tartottál, akkor lényeges dologgal folytasd

2018. szeptember 17. - vándormókus

skye-studios-713608-unsplash.jpgLegutóbb épp azt javasoltam, hogy ne tarts nagy és rendszertelen szüneteket, erre pont egy hosszabb szünettel folytattam én is. Jöjjön hát erre az esetre a következő jó tanács: ne mentegetőzz, hanem lényeges dolgokkal folytasd a szünet után.

Rosszabb esetben a kutyának fel se tűnt, hogy szünetet tartottál a blogod/vlogod készítésében, mert addig, amíg nem tettél ki semmit, mást néztek, olvastak, hallgattak helyetted. Rosszabb esetben persze az is lehet, hogy a fene megette őket, hogy vajon mi lehet veled. Minden esetre érdemesebb lényegi tartalommal folytatni, hogy tovább akarjanak olvasni. Az olyan mentegetőzések, hogy "sajnos nem értem rá", "nagyon elfoglalt voltam" és "hosszú szünet után most visszatértem" nem igazán szórakoztató, informatív, érdekes tartalmak. Erre mondják azt, hogy nesze semmi, fogd meg jól. Arról beszélsz, hogy miért nem beszélsz, miközben továbbra sem mondasz vele semmit.

Ehelyett inkább folytasd a blogot/vlogot azzal, amiről egyébként szól. Ha egyébként rólad szól és nincs más tematikája, akkor inkább azt meséld el, hogy miért nem értél rá, mivel telt az időd, vagy csak egyszerűen, hogy mi van veled, hiszen egyébként is erről szól, amit csinálsz. Ha viszont ilyesmivel nem szoktál foglalkozni, mert a tematikád egy szűk szakmának, vagy egyéb közösségnek szól, akkor nem annyira érdemes a közönséget személyes dolgokkal untatnod. Az ideális persze a személyesség és szakmaiság közti egyensúly megtalálása.

Photo by Skye Studios on Unsplash 

--

Tetszett? Kövess minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mithogyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2414236543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása